Innovatief Ventilatiesysteem voor Duurzame Gebouwen

o.somsen@windesheim.nl Lectoraat Energietransitie (Windesheim)

Gezocht: Technische Studenten voor Innovatief Project in Duurzame Gebouwen

Ben jij een technische student aan het HBO en wil jij bijdragen aan de toekomst van duurzame bouw? Sluit je dan aan bij het Lectoraat Energietransitie en Stichting EWF-Lab! Wij zoeken enthousiaste studenten om mee te werken aan de realisatie van gebouwen met natuurlijke klimaatbeheersing.

Over Earth, Wind & Fire (EWF)

EWF is een baanbrekend concept dat de kracht van zon, wind en water benut om energiegebruik voor ventilatie te verminderen. Ontwikkeld aan de TU-Delft, is dit innovatieve systeem al succesvol toegepast in Hotel Four Elements (Amsterdam) en een nieuw onderwijsgebouw van de Erasmus Universiteit. Nu werken we samen met bouwer BAM en verschillende adviesbureaus aan een groot project om het ontwerp van EWF te verbeteren en te vereenvoudigen, zodat het breder toepasbaar wordt.

 

Beschikbare Projecten voor Komend Najaar

1.     Luchtweerstand Voorkomen bij niet-actieve Warmtewisselaars. Om warmte uit uitstromende lucht terug te winnen en energie te besparen zijn warmtewisselaars essentieel. Echter, wanneer deze niet nodig zijn, zorgen ze voor luchtweerstand en onnodig energieverlies. Jij gaat onderzoeken hoe deze luchtweerstand voorkomen kan worden, de mogelijkheden uitwerken en de haalbaarheid beoordelen.

2.     Optimale Waterbehandeling voor de Klimaatcascade. Een belangrijk onderdeel van EWF is de klimaatcascade, een kunstmatige regenbui die lucht reinigt, bevochtigt en de temperatuur regelt. Voor hergebruik van het water is efficiënte waterbehandeling cruciaal. Je onderzoekt in andere sectoren hoe dit het best kan en past deze methoden aan voor EWF.

Wat Wij Bieden

Deze projecten zijn perfect voor studenten Engineering, Werktuigbouwkunde, Bouwkunde of andere technische opleidingen met brede interesse. Samenwerking tussen verschillende studenten is mogelijk en wordt aangemoedigd. Je werkt onder begeleiding van het lectoraat met betrokkenheid van Stichting EWF-lab. Profiteer van ons uitgebreide netwerk van experts die je kunnen ondersteunen. Je hebt regelmatig contact met een vaste begeleider vanuit het lectoraat om je te helpen met de voortgang. Je kunt werken in Almere of Zwolle, en we bieden een stagevergoeding.

Doe Mee!

Grijp deze kans om deel uit te maken van een innovatief project dat een echte impact heeft op duurzame bouw! Interesse? Neem contact met ons op voor meer informatie en om je aan te melden.

Om te solliciteren op deze vacature stuur je je sollicitatie naar o.somsen@windesheim.nl

To top